dinsdag 31 augustus 2010

Dag 4



We bezoeken halverwege een wandeling door het mooie Veules les Roses een thee-huis. Le salon du thé.
Het binnenterras is verrassend, heel knap en decoratief.

Wel zuinig zijn met consumeren, 1 koffie=5 euro.

dag 4


Foto genomen in het veld tegenover de camperplaats, tussen de witte hekjes vertrekt het wandelpad naar het strand en het begin van de wandelweg die is uitgestippeld langs de rivier met allemaal molens, cressonkweekplaatsen en mooie zichtjes, echt genieten is dit.
De kortste rivier van Frankrijk dus, zo'n 1100m, we wandelen van de monding naar de bron langs smalle, rustige straatjes en weer terug.
De watermolens zijn al een tijdje buiten gebruik maar ze werden mooi gerestaureerd.





Om half drie ongeveer trekken we verder, we hebben een paar uur goed gewandeld en versterkt van de lunch trekken we voort, richting Treport, Yport, Fécamp en Etretat waar we de camperplaats opzoeken, groot en alle voorzieningen, redelijk ver van het centrum wel maar met de fiets goed te doen (plat) dus gaan we zo boodschappen halen voor ons avondeten: kip, patatjes en tomaat.
Etretat hebben we al gezien en het staat me niet echt aan, daar was toen een verschrikkelijk duur terrasje, ik word er nog niet goed van als ik eraan terugdenk :p en verder ken ik het al wel, natuur prachtig hoor, daar niet van maar te druk.
Dus morgen direct weer de baan op.

maandag 30 augustus 2010

dag 3

Ik hoor de stoomloc fluiten maar tegen dat we de fiets op zijn en aan het stationnetje zijn, is ie al lang vertrokken, spijtig maar tegen 13u is de aankomst van de volgende trein voorzien dus we besluiten later terug te komen.

We gaan dan eerst maar een beetje proviand halen bij de plaatselijke beenhouwer en brengen dat naar huis, dan nog fietstochtje en we zijn op post voor de stomer, na een klein half uurtje wachten, komt er teleurstellend een dieseltje om de hoek piepen, nu ja de omgeving nog es terug zien en het toch wel leuke dieseltje zijn ook nog wel de moeite.

Lunch met verse ham en pate van de chef op stokbrood en we kunnen er weer tegen om verder te reizen maar eerst voorraad inslagen in de carrefour.
ondertussen hebben we gemerkt dat onze grijswatertank lekt en ook wel heel vlug gevuld raakt, hopelijk heeft het ene met het andere te maken dan is het een kwestie van op tijd ledigen en tis opgelost.
Ook nog een stop bij een norauto voor zekeringskes zodat de radio en de achteruitrijcamera weer werken (die laatste blijkt op hetzelfde circuit te zitten als de radio).
Nieuw zekeringske maar nog steeds geen beeld of gene klank, er blijken nu ook wel wat veel draadjes los te hangen als we de radio nog es wegnemen dus tzal daar ook nog aan liggen, beetje bricoleerwerk geweest en niet echt overzichtelijk dus laten we het voor helpende handen thuis om dit op te lossen. het lijstje wordt lang op deze manier ...

We trekken voort naar Veules Les Roses langs soms bekende stukjes weg want we passeerden hier enkele jaren geleden al eens toen we naar Yport reden, ietsje voorbij Veules.
We hebben hier onmiddellijk weer een item bij op onze lijst, een euvel dat we voor nu oplossen met ducktape, gewone plakband en nog maar es een nieuw zekeringske, gelukkig hebben we voorraad gekocht.

Het zijn hier namelijk mooie plaatsen op de aire de camping cars maar beetje moeilijk voor een beginner om achteruit in te rijden temeer omdat er achteraan 2 paaltjes staan, je raadt het al waarschijnlijk, ons geklungel, gh zonder camera voor achteruit en ik die niet goed ben in het teken doen naar waar ie moet en wanneer ie moet stoppen dus vooral, laat de balk met de lichten op onze metalen kofferbak achteraan tegen een paaltje botsen, net tegen het bakje met de lichten, dat barst kapot, de metalen koffer heeft een deuk en de plastiek balk waar de verlichting opstaat is gebarsten, de lampjes echter die lijken nog heel, knipperlicht werkt maar geen enkel stoplicht, hoe kan dat nu weer, zo hard was die bots nu ook weer niet, nieuw zekeringske en alles werkt zelfs de gedeukte kant. Hopelijk kwam dit toch door het contact met dat paaltje want als die zekering is gesprongen met dat van de radio dan hebben we dus al een hele tijd zonder stoplicht rondgereden.


Veules is mooi! genoemd naar het riviertje dat er ontspringt doorstroomt en ook weer uitmondt in zee, het kleinste riviertje van frankrijk.
er is een veld met monument over de camperplaats en vandaar trapjes naar de falaises en het strand, dat wordt onze avondwandeling, we besluiten morgen een hele tijd uit te trekken om alles es rustig te bekijken.

zondag 29 augustus 2010

dag 2

Op om half 9, niet slecht voor ons en zelfs redelijk goed geslapen ondanks het pijnlijke hoofd.
Na het ontbijt vertrekken we naar Equihen-plage, de camperplaats biedt een mooi uitzicht over de zee maar amai wat een wind staat daar.
We gaan eerst en vooral weer op zoek naar eten, op zondag nog moeilijker dan op zaterdag natuurlijk en dan vooral hier want dit blijkt toch maar een heeel klein plaatsje te zijn, maar de bakker is nog open en ze verkopen ook hier en daar gewoon van thuis uit 'mosselen' dus we gaan in elk geval niet verhongeren.

We maken een wandeling door het dorpje maar hebben het al vlug gezien, 't is wel mooi aan zee daar maar een beetje te doods en dan die rotwind die alleen maar harder begint te waaien en dus besluiten we iets te eten en verder te rijden richting Somme.

Le Crotoy kennen we al en we weten dat het er mooi is, en dat is ook een goeie afstand voor vandaag nog dus dat wordt het.
Rond 18u komen we er aan, net op tijd om aan de mosselen te beginnen terwijl boven ons een bui losbarst om u tegen te zeggen.

De mosseltjes zijn lekker en als ze op zijn heeft de storm de regen verjaagd zodat we nog een wandeling kunnen maken terwijl de zon ondergaat, geeft nog wel weer wat mooie plaatjes.



Slapen om 23u na eerst wel een kwartier prutsen om de hoofdsteun van de passagierszetel te krijgen, gelukkig hebben we een spuitbusje smeermiddel ingepakt en als dat niet helpt, dan gaat dit op het lisjtje met dingen die dienen serieus nagekeken te worden, samen met de sluitingskes van de kastjes waar ik er al 1 van kapot heb gekregen en die allemaal wel wat klemmen en de zekering van de radio die ghislain vakkundig heeft laten springen :p

zaterdag 28 augustus 2010

Maiden voyage: dag 1

Vrijdag 27augustus mobje richting westende, pffft wat een drukte op de baan.
we overnachten aan zee in de flat maar gaan eerst frietjes eten.

Zaterdag, om half10 heb ik de koffie klaar en haalt Ghislain brood, ontbijt, nog es goed douchen, beetje opruimen en we zijn weg.
Eerste bestemming is niet ver langs een weg die we grotendeels al kennen via oa Veurne en Bray-dunes, nl Gravelines.
vestingstadje Gravelines

De mobilhome plaats is makkelijk te vinden, winkels voor avondeten da's andere koek en dan te bedenken dat we in een hele grote Auchamps net over de grens zijn geweest op zoek naar een fietspomp en daar al wel aardappelen, salami en paprikas hadden gekocht maar voor de rest uit de overdaad niet konden kiezen, het was er ook zo druk dat we blij waren er buiten te zijn.
Gelukkig vinden we uiteindelijk in gravelines nog ergens een mini-sparretje waar we worstjes, pasta en geraspte kaas kopen, tomaten, ui en wortel hebben we nog bij van in Mechelen, volgende keer toch wat meer voorraad in de colruyt halen voor vertrek :)

Alleen tabak nog nu, alle andere winkeltjes zijn al dicht maar in Petit-fort-phillipe, een deelgemeente van Gravelines zouden we nog wel iets moeten vinden wordt ons verteld.
Petit-fort-ph ligt aan zee en is een heel klein beetje toeristisch ingesteld dus.
wij de fietsen van de camper gehaald en langs de rivier de Aa enkele km tot in petit...
daar vinden we idd nog tabak en zelfs een leuk terrasje voor we aan de terugweg en daarna het eten beginnen.
strandhokjesdijk in Petit Fort Phillippe


Na nog een avondwandeling is er dan de eerste nacht in onze mirage, is even wennen aan de beperkte ruimte in de hoogte, regelmatig gaan we ons hoofd nog stoten :)