woensdag 27 oktober 2010

27 oktober: op zoek naar het onvindbare

Volgens onze informatie (kastelenlijst van wikipedia en folders van bureau de tourisme) zijn er hier vlakbij wel enkele kastelen te vinden dus we besluiten wat minder te rijden vandaag en ook Straatsburg maar zo te laten, dit vooral ook met Luxemburg in mind. Dossenheim, rondjes gedraaid met pijltjes naar kasteel te volgen maar geen kasteel te zien, wrs staan er nog ergens verstopt gewoon 2 stenen op elkaar want echt niks te zien.


Dan Ernolsheim waar een gallo-romeinse archeologische route zou zijn maar we wandelen al een uur en hebben nog gene romein gezien en hebben ook geen idee hoe lang deze route eigenlijk wel is dus we keren terug en rijden voort naar Saverne, een stadje met een toeristische dienst waar we misschien wel iets kunnen vinden.
Er is camperplaats bij een kasteel (is nu school, museum en jeugdherberg) in de stad vlakbij centrum met bakker en dienst voor toerisme, we lunchen, halen een plannetje van de stad en doen een wandeling langs de bezienswaardigheden.








Na de wandeling door het stadje rijden we naar boven waar er een ruine ligt.
Niet groot maar wel leuk en uitzicht !




De rit gaat verder richting wijngaarden en eindigt uiteindelijk in Obernay op de enige camping in kilometers omtrek die nog open lijkt te zijn. Pff wat een zoektocht.
Alle apparaten kunnen worden opgeladen en wij hebben morgenvroeg een lekkere douche en niet te vergeten een avondje internet !! :)
We eten pizza en trekken het stadje in, kwartiertje wandelen van de camping, 't centrum ziet er wel gezellig uit, de weg ernaartoe is wel saai en ook nu is er geen café te vinden.

dinsdag 26 oktober 2010

26 oktober richting Straatsburg

We rijden dan wel richting Straatsburg maar toch een beetje doelloos ook, de slechte voorbereiding eist een tol, we bikkelen over vanalles, links, rechts, autostrade of niet, doorrijden naar straatsburg of nog iets bekijken ...
Uiteindelijk bekijken we tijdens de lunchpauze nog eens de kaart en zien we onderweg een plaatsje in het groen liggen waarvan de naam ons wel wat lijkt, volgens het boek is er een camperplaats en een kasteel dus, nu we eindelijk terug overeenkomen, hup naar La Petite Pierre.
Het valt hier allemaal nogal mee, alleen is het kasteel gesloten vandaag maar je kan er wel wandelen op het domein en het oude centrum errond en we mogen op de parking overnachten. Er is oa een wandeling langs de vestingsmuur en we maken die dan ook.






Avondwandeling in een stadje dat levendig leek maar waar 's avonds in het nieuwe gedeelte toch ook niks te zien is behalve enkele hotels, het oud gedeelte is wel aangenaam om nog es door te wandelen maar een cafeetje vinden we niet.

maandag 25 oktober 2010

25 oktober Bouillon

Na de koffie en wat proviand inslaan staat het kasteel op het programma. Via steegjes van de oude stad komen we boven aan het kasteel waar je een schitterend uitzicht hebt.


We bezoeken het kasteel, er zijn nog allerlei kamers goed te bezichtigen en hier en daar is een begin gemaakt van animatie. Er is ook een broodnodige restauratie aan de gang en er is een roofvogelshow, de vogels zijn van kortbij te fotograferen, wel leuk maar toch ook wel heel zielig.






Na het kasteelbezoek trekken we voort naar ... ja, naar waar eigenlijk? Het idee is de stad Luxemburg bezoeken maar de uitwerking is wat anders. Druk is een understatement, onze Mirage lijkt wel te verzuipen in het hectische verkeer. Na vergeefse pogingen om een parkeerplaats te vinden (allemaal parkeergarages dus niks voor ons) slaagt gh er uiteindelijk in om met behulp van de gps de stad weer uit te geraken in de juiste richting, pffft.
Even kijken in Dudelange, maar die camperplaats is verboden terrein vandaag en morgen en is ook heel erg afgelegen en het is nog maar 16u dus we moeten wel nog iets kunnen doen vandaag, het wordt 'verderrijden'. Als we ooit nog es zin krijgen om Luxemburg te bekijken dan komen we hier wel staan, het is vlak naast het station en dus de ideale oplossing voor parkeerproblemen.
Uiteindelijk overnachten we gewoon op een parking in een of ander slaapstadje met als enige handigheid een bakker over de deur.

zondag 24 oktober 2010

24 oktober vertrek richting Elzas

We vertrekken om half 2 via de autostrade met onbekende bestemming voor de dag. Onderweg besluiten we bij een kopje koffie van in Bertrix (Neufchâteau) te gaan overnachten. Daar aangekomen, blijkt de camperplaats nogal afgelegen en rijden we door naar Bouillon. Je mag er eigenlijk niet overnachten maar er is zoveel parkeerplaats vrij, grote plaatsen ook, we zetten ons beetje buiten het centrum en krijgen al vlug gezelschap.
Bouillon valt heel erg mee, het ligt in een meander van de Semois, maar we zullen het morgen verder verkennen want het is tijd om te eten nu: coq au vin in een frituurke, best lekker.

donderdag 21 oktober 2010

Herfstreis

Volgende week heeft Ghislain nog een weekje vakantie. De reis gaat richting Elzas.
Morgen halen we onze mob van stal, we hebben namelijk een goeie stallingsplaats gevonden, in OLV Waver, niet duur, droog en electriciteit voorhanden.
Zondag gaan we dan weer op pad.