maandag 26 maart 2012

26maart, via Alden-Biezen naar Huy (Hoei)

De commanderij van Alden-Biezen ligt vlakbij dus die gaan we ook eens bekijken Er is veel parkeerplaats, das handig met de mob. Op maandag kan je er niet alles bekijken, we mogen er wel gewoon wat rondlopen maar hadden oa ook wel graag de Engelse tuin gezien.







Onze laatste slaapplaats voor we terug naar huis gaan, wordt Hoei.
Hoei ligt mooi en rustig aan de Maas. Er is een oud centrum en een fort waar we naartoe proberen te klimmen maar we geraken er niet. We zijn ook net iets te vroeg om met de stoeltjeslift (dezelfde stoeltjeslift waar 11dagen later een helikopter zal invliegen waardoor de kabelbaan buiten dienst is tot zeker in 2014) naar boven te gaan.





Dan maar een wandeling door het oude centrum (geen foto's van mij omwille van de lens weer, maar mijne fotograaf van dienst stond weer paraat) voor we gaan eten in de mob.




We staan hier trouwens op een camperplaats aan het water, net naast de oude spoorwegbrug die alleen nog door 1 fabriek gebruikt wordt, geen voorzieningen maar we kunnen iets verderop aan het tankstation onze watertank vullen.





zondag 25 maart 2012

25maart: Dilsen-Stokkem

Rond een uur of half3 trekken we verder, ons mobke stond hier maar gewoon geparkeerd en we staan toch liever op een echte camperplaats, ik wil graag nog eens terugkomen in elk geval maar dan met een andere lens op mijnen D50 en op een dag dat de winkels open zijn :).
In Dilsen-Stokkem is er een camperplaats met service, alles gratis dus daar nemen we een kijkje.
Het is een gewone parking, niet ver van het centrum met alles wat je nodig hebt dus ook electriciteit (wifi wel niet dus), zoiets moet toch in elke stad makkelijk te regelen zijn, hoeft ook niet persé helemaal gratis te zijn.
D-S is een klein rustig stadje (het is ook zondag natuurlijk) met hele druk bezette terrasjes op het marktplein, de Belg op zijn best, gelukkig vinden we nog wel een plekje na 3 keer langswandelen.

Op de terugweg naar de camperplaats, passeren we het Kamiel Huysmansplein, met heel toepasselijk een standbeeld van de man. Kamiel Huysmans (1871 Dilsen - 1968 Antwerpen) was een socialistisch politicus, hij was oa burgemeester van Antwerpen en minister van Kunst en Onderwijs en heeft veel bijgedragen tot de vernederlandsing van ons onderwijs. Klik voor de Wikipagina.


Daarna komen we langs een uitkijktoren, het is helder weer dus we zien zowat alles wat aangeduid staat op de toren.






25maart Maastricht

We rijden vandaag eerst naar Maastricht. We zijn hier al eens geweest en vonden het een hele mooie stad. Het was toen slecht weer en we zijn niet lang gebleven maar nu is het te warm en druk en het is zondag dus geen winkels open waardoor het eigenlijk weer niet echt meevalt :).


Ik heb niet veel foto's gemaakt want die lens speelt me dus parten als ik niet ver genoeg kan gaan staan van mijn onderwerp en dat is in een grote stad altijd een probleem, vandaar dat er vandaag foto's van Ghislain bijstaan.


Er is in elk geval 1 winkel open en dat is de Selexys, een boekhandel die in een kerk is gevestigd.

Lekker snuffelen tussen de boeken, ik blijf het fijn vinden. Ghislain snuffelt een beetje mee maar fotografeert vooral.




We kopen natuurlijk ook wel enkele boeken, een meevaller is de aanbieding "Arington Park" van Rachel Cusk een Engelse schrijfster. Hmmm, koopje gedaan !!


zaterdag 24 maart 2012

24maart

We zijn eruit geraakt gisteren en in Raeren terug gearriveerd uiteindelijk :).

Vandaag rijden we wat rond zonder strak plan ...

We komen in de buurt van Moresnet, en nemen een kijkje bij het treinviaduct. Spijtig genoeg geen trein te bespeuren:




We rijden ook een beetje rond in de Voerstreek en gaan er een croqueske eten, en uiteindelijk komen we in Nederland terecht op camping De Bosrand in Mariadorp, net over de grens, camperplaatsen zijn hier in de buurt niet te vinden.
We maken hier nog een wandeling naar het dorp, er is daar een mooi kasteeltje maar dat is het zowat.


vrijdag 23 maart 2012

23maart Raeren

Vandaag trekken we terug ons landje in (ben daar nog nooit zo blij om geweest), we zitten nog wel in duitstalig gebied maar allez, ik ben tolerant :p
We komen terecht in Raeren, een stadje waar ik nog nooit van had gehoord, het is ook maar klein maar blijkbaar wel beroemd om zijn pottenbakkers en bijhorend museum, hier vind je info.

Op de parking van dat museum kan je met de camper goed staan en ook overnachten kan.
Het weer is zalig en gisteren hebben we al heel de tijd binnen in de auto gezeten dus nu willen we buiten zijn, het museum is dus voor een andere keer en gaan nog es een wandeling doen.

Eerst passeren we de buren van het museum:

Veel groen en vogeltjes:


Met deze klaar en duidelijke bordjes moet de wandeling toch lukken:

Zowat halverwege de wandeling, net voor we ondanks de bordjes voor de 2de, en nu definitieve, keer de weg kwijtgeraken, passeren we het station.
Dat staat al een tijdje te verkommeren blijkbaar maar treinen staan er nog wel een paar, er wordt wel hard gewerkt, het zoveelste fietspad op de plaats waar vroeger de sporen liepen, komt eraan, triestig vind ik dat ook al levert het mooie groen wandel- en fietspaden op.
Meer foto's en uitleg over het station en de geschiedenis ervan, vind je hier .
Ook hier wil ik nog es terug naartoe met een andere lens op mijn fotoapparaat want stellen weer niet veel voor de foto's:








Op dit punt gekomen, vinden we de weg niet meer, er liggen enkele telefoonpalen met bordjes omver dus dat helpt niet echt, we zien gelukkig in de verte Raeren liggen (lijkt er toch op in elk geval) en dus maak ik een nieuwe route aan, gewoon door het veld waar we voor staan, recht op het doel af, een beetje verder komen we dan terug aan een weggetje en warempel weer een bordje ook, alleen is het wel van een andere wandeling...



donderdag 22 maart 2012

22maart, niet bepaald naar mijn zin

Onze mob mist sinds ie een aanvaring heeft gehad met wegmarkeringen op de autostrade, zijn rechterbuitenspiegel.
(ter hoogte afrit St Niklaas komende van de zee, mocht je die spiegel vinden, mag je het laten weten :p)

Ik ben dus online al op zoek gegaan naar zo'n spiegel nadat we bij enkele mercedes-garages hadden bot gevangen, en op 't net had ik een wisselstukkenwinkel gevonden in Duitsland waar ie te koop zou zijn.
Maar dan is er weer een probleem, ik heb al verschillende mails over en weer gestuurd naar die winkel maar niks spiegel, nochtans staat er tussen hun aanbod van stukken exact onze spiegel, de foto staat er bij met afmetingen, klopt helemaal. Maar neen hoor, weer dikke pech, we moeten een of ander "sleutelnummer" hebben of ze kunnen dat niet leveren, grrr blijkbaar is dat daar zo gangbaar maar met een internetwinkel zouden ze toch al wel mogen weten dat men in andere landen daar niet mee werkt en daar een oplossing voor bieden. Want hier is dat nummer of die code dus onvindbaar op de mob of de papieren.
Hun eigen foto met afmetingen heb ik gedownload en aan mijn mail aan hen toegevoegd maar dat is te simpel voor hen blijkbaar :s, zelfs als ik zeg dat het op mijn eigen verantwoordelijkheid is dat ik em koop.

Zoveelste poging:
De winkel bevindt zich niet zo ver van de grens dus we gaan even naar het buitenland vandaag op zoek naar een vervangspiegel.
Na lang zoeken het adres gevonden maar zo'n internetwinkel hoeft niet open te zijn voor publiek natuurlijk, pfff weeral geen sjans, was wel een beetje een wild goose chase om daar zomaar naartoe te gaan maar ja twas niet zo ver dus...


Ondertussen werd het wel laat want we waren ook al es gestopt onderweg om rond te kijken in een stadje en smiddags iets te eten, dus we besluiten om in duitsland te overnachten.
We hebben uiteindelijk een (veel te dure) camping opgezocht want we hadden al genoeg tijd verdaan met zoeken, eerst naar die winkel en dan naar de zo geroemde duitse camperplaatsen die ofwel onvindbaar ofwel totaal niet naar mijn zin waren.



voor wie wil helpen zoeken: hier is de afbeelding van de spiegel die we nodig hebben: (is wel de andere kant dus die van de passagierszijde)



woensdag 21 maart 2012

De watervallen van Coo

Die heb ik voor zover ik me kan herinneren nog nooit van me leven gezien dus dat wordt hogen tijd!
Ook hier heb ik een probleem met de lens, met een 55-200 kan je geen overzichtsfoto maken als je te dicht bij het onderwerp staat en het is niet altijd mogelijk om ver genoeg te gaan staan, hier stond er altijd wel iets in de weg als ik verder van de waterval stond.




Coo is natuurlijk ook PlopsaCoo, het park ligt net naast de watervallen, je kan er gewoon vooraan binnenwandelen om te kijken naar het water. Het park is nu nog dicht, maar werkvolk en bazen zijn al druk in de weer want het volgende weekend gaat het open.

De stoeltjeslift wordt getest

Deze zal nog niet direct open gaan precies :)

We wandelden helemaal rond het domein en kwamen zo mooi terug bij de watervallen uit, onderweg kwamen we deze nog tegen: