woensdag 27 oktober 2010

27 oktober: op zoek naar het onvindbare

Volgens onze informatie (kastelenlijst van wikipedia en folders van bureau de tourisme) zijn er hier vlakbij wel enkele kastelen te vinden dus we besluiten wat minder te rijden vandaag en ook Straatsburg maar zo te laten, dit vooral ook met Luxemburg in mind. Dossenheim, rondjes gedraaid met pijltjes naar kasteel te volgen maar geen kasteel te zien, wrs staan er nog ergens verstopt gewoon 2 stenen op elkaar want echt niks te zien.


Dan Ernolsheim waar een gallo-romeinse archeologische route zou zijn maar we wandelen al een uur en hebben nog gene romein gezien en hebben ook geen idee hoe lang deze route eigenlijk wel is dus we keren terug en rijden voort naar Saverne, een stadje met een toeristische dienst waar we misschien wel iets kunnen vinden.
Er is camperplaats bij een kasteel (is nu school, museum en jeugdherberg) in de stad vlakbij centrum met bakker en dienst voor toerisme, we lunchen, halen een plannetje van de stad en doen een wandeling langs de bezienswaardigheden.
Na de wandeling door het stadje rijden we naar boven waar er een ruine ligt.
Niet groot maar wel leuk en uitzicht !
De rit gaat verder richting wijngaarden en eindigt uiteindelijk in Obernay op de enige camping in kilometers omtrek die nog open lijkt te zijn. Pff wat een zoektocht.
Alle apparaten kunnen worden opgeladen en wij hebben morgenvroeg een lekkere douche en niet te vergeten een avondje internet !! :)
We eten pizza en trekken het stadje in, kwartiertje wandelen van de camping, 't centrum ziet er wel gezellig uit, de weg ernaartoe is wel saai en ook nu is er geen café te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten