dinsdag 17 mei 2011

Mei 2011 België-Frankrijk and back again and again ...


Zondag 15mei vertrekken we met mobje naar zee. Wat een hoop post ligt daar weer :).
we showen ons rijdend huisje even aan een collega van ghislain en haar man en maken en nog een filmavond voor we 2 weken tv-loos worden. Straffe kost wel: The wind that shakes the barley.

Maandag 16, beetje besluiteloos weer maar kon erger dus we hebben er goeie moed in.
We trekken richting franse grens: Hondschoote enz via Beauvoorde.

We besluiten een potje te koken en te overnachten op de camperplaats van Cassel, die is wel gelegen aan een redelijk grote baan maar er is een sanizuil en we hebben nog water nodig en we willen ook morgen een wandeling maken door het stadje.
Patatjes worden geschild en gekookt en de rauwkost geprepareerd. Daarna is het de beurt aan de biefstuk en de patatjes om gebakken te worden. Ghislain gaat het vuur terug aansteken maar er gebeurt niks, geen zuchtje gas en al helemaal geen vlammetjes meer...
Daar zitten we dan met een lege lpg-tank en rauwe biefstuk.
We besluiten om van de maaltijd nog te maken wat ervan te maken valt (gelukkig zijn de aardappelen gekookt geraakt, die zijn koud met mayo ook te eten), overschotjes kip en broodbeleg en ik neem er voor de zekerheid nog een doosje sardinekes in tomatensaus bij. Al bij al hebben we nog goed gegeten ook :).
Aangezien geen gas ook wil zeggen geen koffie morgenvroeg besluiten we maar terug naar Westende te trekken en morgen opnieuw richting Cassel te komen voor de stadswandeling. We hebben nl nog geen koppelstukje om lpg te tanken in frankrijk en ook voor belgie weten we nog niet zeker dat ons tussenstuk wel goed is dus op zeker
spelen en naar huis maar weer, is tenslotte toch maar een uurke nu we gewoon rechtstreeks doorrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten