maandag 30 augustus 2010

dag 3

Ik hoor de stoomloc fluiten maar tegen dat we de fiets op zijn en aan het stationnetje zijn, is ie al lang vertrokken, spijtig maar tegen 13u is de aankomst van de volgende trein voorzien dus we besluiten later terug te komen.

We gaan dan eerst maar een beetje proviand halen bij de plaatselijke beenhouwer en brengen dat naar huis, dan nog fietstochtje en we zijn op post voor de stomer, na een klein half uurtje wachten, komt er teleurstellend een dieseltje om de hoek piepen, nu ja de omgeving nog es terug zien en het toch wel leuke dieseltje zijn ook nog wel de moeite.

Lunch met verse ham en pate van de chef op stokbrood en we kunnen er weer tegen om verder te reizen maar eerst voorraad inslagen in de carrefour.
ondertussen hebben we gemerkt dat onze grijswatertank lekt en ook wel heel vlug gevuld raakt, hopelijk heeft het ene met het andere te maken dan is het een kwestie van op tijd ledigen en tis opgelost.
Ook nog een stop bij een norauto voor zekeringskes zodat de radio en de achteruitrijcamera weer werken (die laatste blijkt op hetzelfde circuit te zitten als de radio).
Nieuw zekeringske maar nog steeds geen beeld of gene klank, er blijken nu ook wel wat veel draadjes los te hangen als we de radio nog es wegnemen dus tzal daar ook nog aan liggen, beetje bricoleerwerk geweest en niet echt overzichtelijk dus laten we het voor helpende handen thuis om dit op te lossen. het lijstje wordt lang op deze manier ...

We trekken voort naar Veules Les Roses langs soms bekende stukjes weg want we passeerden hier enkele jaren geleden al eens toen we naar Yport reden, ietsje voorbij Veules.
We hebben hier onmiddellijk weer een item bij op onze lijst, een euvel dat we voor nu oplossen met ducktape, gewone plakband en nog maar es een nieuw zekeringske, gelukkig hebben we voorraad gekocht.

Het zijn hier namelijk mooie plaatsen op de aire de camping cars maar beetje moeilijk voor een beginner om achteruit in te rijden temeer omdat er achteraan 2 paaltjes staan, je raadt het al waarschijnlijk, ons geklungel, gh zonder camera voor achteruit en ik die niet goed ben in het teken doen naar waar ie moet en wanneer ie moet stoppen dus vooral, laat de balk met de lichten op onze metalen kofferbak achteraan tegen een paaltje botsen, net tegen het bakje met de lichten, dat barst kapot, de metalen koffer heeft een deuk en de plastiek balk waar de verlichting opstaat is gebarsten, de lampjes echter die lijken nog heel, knipperlicht werkt maar geen enkel stoplicht, hoe kan dat nu weer, zo hard was die bots nu ook weer niet, nieuw zekeringske en alles werkt zelfs de gedeukte kant. Hopelijk kwam dit toch door het contact met dat paaltje want als die zekering is gesprongen met dat van de radio dan hebben we dus al een hele tijd zonder stoplicht rondgereden.


Veules is mooi! genoemd naar het riviertje dat er ontspringt doorstroomt en ook weer uitmondt in zee, het kleinste riviertje van frankrijk.
er is een veld met monument over de camperplaats en vandaar trapjes naar de falaises en het strand, dat wordt onze avondwandeling, we besluiten morgen een hele tijd uit te trekken om alles es rustig te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten