zaterdag 28 augustus 2010

Maiden voyage: dag 1

Vrijdag 27augustus mobje richting westende, pffft wat een drukte op de baan.
we overnachten aan zee in de flat maar gaan eerst frietjes eten.

Zaterdag, om half10 heb ik de koffie klaar en haalt Ghislain brood, ontbijt, nog es goed douchen, beetje opruimen en we zijn weg.
Eerste bestemming is niet ver langs een weg die we grotendeels al kennen via oa Veurne en Bray-dunes, nl Gravelines.
vestingstadje Gravelines

De mobilhome plaats is makkelijk te vinden, winkels voor avondeten da's andere koek en dan te bedenken dat we in een hele grote Auchamps net over de grens zijn geweest op zoek naar een fietspomp en daar al wel aardappelen, salami en paprikas hadden gekocht maar voor de rest uit de overdaad niet konden kiezen, het was er ook zo druk dat we blij waren er buiten te zijn.
Gelukkig vinden we uiteindelijk in gravelines nog ergens een mini-sparretje waar we worstjes, pasta en geraspte kaas kopen, tomaten, ui en wortel hebben we nog bij van in Mechelen, volgende keer toch wat meer voorraad in de colruyt halen voor vertrek :)

Alleen tabak nog nu, alle andere winkeltjes zijn al dicht maar in Petit-fort-phillipe, een deelgemeente van Gravelines zouden we nog wel iets moeten vinden wordt ons verteld.
Petit-fort-ph ligt aan zee en is een heel klein beetje toeristisch ingesteld dus.
wij de fietsen van de camper gehaald en langs de rivier de Aa enkele km tot in petit...
daar vinden we idd nog tabak en zelfs een leuk terrasje voor we aan de terugweg en daarna het eten beginnen.
strandhokjesdijk in Petit Fort Phillippe


Na nog een avondwandeling is er dan de eerste nacht in onze mirage, is even wennen aan de beperkte ruimte in de hoogte, regelmatig gaan we ons hoofd nog stoten :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten