woensdag 16 mei 2012

16mei

Vanmorgen vertrokken we dan echt voor Bretagne en DE ZEE. (jaja, we zien ze vaak genoeg maar blijven telkens weer enthousiast)
Pleneuf Val André kiezen we in het boek. Als we er toekomen realiseren we ons dat we er al gestaan hebben op onze maiden voyage. De cp ligt aan de jachthaven waar je ook moet gaan betalen, er is service normaal gezien maar nu zijn ze er met man en macht aan het werken en is het niet mogelijk om er te blijven, hopelijk werken ze alleen aan de cp en niet aan de fundering van een of ander bungalowpark. Er ligt nog wel een stuk grint net boven de werken maar dat ligt zo scheef dat we besluiten nog wat verder te gaan kijken.
Hillion is het volgende dorpje met cp maar jakkes wat valt het daar tegen, klein en helemaal ingesloten dus niks te zien en vlak tegen de hoofdbaan (nu ja ni echt druk maar toch) maar gelukkig kijkt Ghislain op een infobord met kaart van de omgeving en daarop staat nog een cp even verderop aan de andere kant van het dorp. En dat is dus wel naar de zin, er is sanitair, en je kan er alles lozen. Alleen water inslaan is moeilijk, er is geen aftapkraantje, alleen 2 lavabo's waar je dus je emmer kan vullen, beetje dom wel, er is een buis met een afsluitdop dus alleen een klein kraantje is er nodig, maar misschien is het wel net gedaan om wat water te besparen.
Het is hier heel groot, gras, bomen, uitzicht op de baai, gewoon perfect want het zonnetje schijnt nog ook.


We gaan een kijkje nemen op het strand, het is hoogtij dus de zee is lekker dichtbij en heerlijk warm, gewoon zaaalig.
Vanavond na een wandeling van 4km heen en terug naar het dorp, nemen we ook nog eens een kijkje langs de kliffen, het is nu laagtij en we kunnen de kwekerijen van schelpdieren zien liggen in de verte.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten