maandag 21 mei 2012

Mac Do en Château

Na weer een dagje rijden, komen we vandaag in Perigueux terecht, we kozen een stad om ondanks regen toch iets te zien te hebben en ook hebben we es zin in ne keer een vette hap buitenshuis :p , niet winkelen, geen gedoe met afwas enzo en ook geen sjiek restaurant, gewoon ff een snelle hap.

De stad is grijs en de mac ligt aan de andere kant van de cp dus dat lukt niet maar wel pitabars enzo genoeg.
Als we aan de cp komen, vergaat mij in elk geval weeral de zin, afgelegen, grijs, aan het water, enkele dronkenlappen in de buurt, echt groezelige situatie vind ik en ben er ni gerust op.

Liever avondje binnenzitten en veilig voelen dan een bezigheid en onveilig voelen en dus gaan we weer op pad. Terug van waar we kwamen, eerst naar de Macdo en dan nog ietsje verder terug naar waar we blijkt nu allebei een mooi kasteel hadden opgemerkt. De campergids erbij en er is daar blijkbaar ergens in de buurt een cp, in Château l'Evecque.
Het is er mooi en rustig en met service waarvoor je bij de mairie jetons kan halen, WC's zijn er ook en die kan je vrij gebruiken. Het ligt vlak naast de spoorlijn maar echt druk is die niet.

Een rustige avond en lekker slapen en de ochtend brengt warempel droog weer.
We wandelen naar boven naar het kasteel, je kan er niet echt dichtbij en het lijkt ook niet te bezoeken maar ja we hebben tenminste een mooie rustige en vooral droge wandeling gedaan.


Voor we gaan eten, kijken we ook es rond in het stationnnetje.
Alles gebeurt er nog met de hand, de wissels worden omgezet en de seinen worden op veilig of onveilig gezet en er moet getelefoneerd worden via de 2 telefoons op het perron, links belt naar het station verder op de lijn aan de linkse kant en rechts naar het volgende station aan de andere kant. Als er een trein op komst is, wordt de stationschef gebeld vanuit het vorige station, als de trein vertrekt moet hij bellen naar het volgende.

Op de collage zie je de telefoons, de bediening (grootste deelfoto) voor de seinen en kabels die lopen van de hefbomen naar de wissels en de seinen.

Hier zie je dat het sein omhoog staat als het veilig is voor de trein om door te rijden, als de trein weg is dan gaat het sein horizontaal en mag er geen trein meer door.

Na een leerzaam stationsbezoek gaan we lunchen en daarna via het winkelcentrum van Périgueux richting Dordogne.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten