zaterdag 19 mei 2012

19mei REGENNa meer dan 300km arriveren we vandaag in La Rochelle, daar passeren we 3 keer de parking voor we uiteindelijk op het goeie stukje weg geraken om er ook op te rijden, we waren de eerste keer net ietsje te ver toen ik de afslag zag, in de drukte konden we nu niet bepaald achteruit beginnen manouvreren en om dan terug te geraken :s want als je in de andere richting voorbij komt, kan je nl niet aan die kant vna de baan geraken.
Er is hier in elk geval een goed parkeersysteem, 10,50€ voor camping-cars om te overnachten, je betaalt en krijgt gelijk een kaart om een pendelbus te gebruiken naar het centrum, wel handig maar 's avonds rijdt ze wel niet laat genoeg.

We nemen dus de bus naar het stadje en kijken er wat rond, het is er heel erg druk en het blijft nog zowat de hele tijd regenen, soms mindert het even maar echt droog blijft het nooit langer dan 5 min.
We wandelen door de winkelstraatjes, wel gezellig maar niet echt mijn prijskaartjes en gaan dan op zoek naar de toeristische dienst.
Daar krijgen we een stadsplan en vertellen ze ons dat het vanavond open deur is in een aantal musea.

We doen nog een toerke en een terrasje en nemen de bus terug naar de parking om te gaan eten.
Na het eten, bestuderen we het plan en zien dat het best te doen is te voet naar het centrumen dus gaan we op zoek naar een interessant museum. Gelukkig is het nu toch al wat droger.

We kiezen het maritiem museum, dit bevindt zich in een meteorologisch fregat en een oude vissersboot.
Je wordt er rondgeleid langs de kajuiten, de machinekamer en de apparatuur enz. We zijn er de hele avond zoet mee :).
  Meteorologisch fregat "France1"
Deze foto komt van de site van het museum 
(cette photo appartient au musée.)Geen opmerkingen:

Een reactie posten