maandag 25 augustus 2014

Bésançon dag 2


Maandag 25 augustus
We worden wakker onder een grijze hemel met veel regen, hopelijk duurt het niet te lang.
Het wachten op droog weer werkt tenslotte ook op onze zenuwen en uiteindelijk wagen we het er maar op rond een uur of 11 richting citadelle. En we hebben geluk want tegen dat we een paar 100m verder zijn, is het nog maar aan het motregenen.
Bij de toeristische dienst zeiden ze dat een bezoek aan de citadelle toch wel een drie uur zou duren maar dat leek ons wel lang, het plan was een uurke rond te kijken en dan nog de stad te verkennen met oa het geboortehuis van Victor Hugo.


Maar amai, die van de toeristische dienst wisten blijkbaar waarover ze spraken want we hebben de hele dag niks anders gedaan en zijn dus nog langer dan 3uur gebleven :)
Het is dan ook niet zomaar een citadelle waar je wat info over het bouwwerk krijgt maar een verzameling van verschillende musea en een kleine zoo.
Er zijn zelfs een resaurant en een snackbar op het terrein.

We hebben uiteindelijk zelfs niet alle musea gedaan, dat van de geschiedenis van de omgeving is voor een volgende keer, en zo ook het geboortehuis van Hugo, we passeerden er wel in het naar huis gaan vandaar de foto hierboven.
We betaalden net geen 10euro en kregen dus meer dan genoeg waar voor ons geld.
Onderweg naar boven.

Rechts is het museum over verzet en deportatie.


In de zoo, deze was wel zielig.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten