zondag 24 augustus 2014


Zondag 24 augustus

We slapen een beetje uit, het is tenslotte zondag en vertrekken met een volle tank gratis water richting Nancy - Epinal - Vesoul en uiteindelijk Besançon.
Hier is er een goede CP maar ze is wel een beetje veranderd en zo ook de verkeerssituatie om er te geraken.
Onze gps was hiervan nog niet op de hoogte maar uiteindelijk viel het nogal mee om het zelf uit te vissen :)De CP ligt
weer aan een rivier, le Doubs, waar een straat langs loopt met een wandelpromenade. Vroeger kon je vanaf die straat gewoon de camperplek oprijden maar nu moet je rond en aan de andere kant de autoparking oprijden om dan verder bij de mobilhomes te geraken. Reden hiervoor is de splinternieuwe tramlijn die terwijl we er waren naarstig proefrondjes aan het rijden was om op 1 september in gebruik te worden genomen. Auto's zijn in die straat nu net als in het centrum nog maar mondjesmaat toegelaten, taxi enzo die mogen stapvoets erdoor.
Volgens het boek is het gratis overnachten hier maar er staat een parkeermeter met tarief voor langdurig parkeren (ook voor de auto's) , een uur gaat ook voor 1,20euro maar 24 uur kost slechts 5euro. Op zondag is het wel nog gratis. Je hebt hier ook lozing van WC en vuil water en je kan je tank vullen met proper water, in de prijs inbegrepen dus die 5euro is het wel waard. We zetten ons goed, tomatenplant mag buiten, en trekken erop uit.
De splinternieuwe tramlijn die hier nog proefrondjes draaide,
heeft een halte aan de CP
We wandelen via de wandelpromenade naar de stad tot we aan een pleintje met terrasjes komen en daar drinken we een goei frisse pint. Op het pleintje is ook de toeristische dienst waar we een planneke van 't stad gaan halen.
Daarna nog een toerke tot we uitkomen aan de volgende brug vlakbij de CP.
Na het eten doen we ook nog een wandeling aan de overkant van het water, beneden op de kade en daarna nog een stuk door de stad waar we oa de citadelle zien liggen en we besluiten daar morgen naartoe te gaan.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten