zaterdag 30 augustus 2014

Langs de spoorweg

Vrijdag 29 augustus

Vrijdag rijden we verder richting Dignes les Bains, een kuuroord maar we stoppen onderweg bij een bedrijfje waarvan we het adres hebben uit France Passion, ons boek hiervan is al wat ouder maar omdat er niet veel CP's hier zijn, hadden we gebeld of we er nog terecht konden en dat was ok. Een goeie 10km voor we er aan kwamen waren we nochtans 2 CPs gepasseerd die niet in het boek stonden maar ja we hadden nu gebeld dus moesten we gaan kijken. Maar het stond ons niet aan dus zeiden we dat we eerst wel nog gingen winkelen enzo en dan terugkwamen, ze gingen sluiten tegen 18u  en daarna dicht voor het WE dus geen probleem als we niet terugkwamen, je kon er gwn af en aan rijden.  Wij dus maar terug tot het eerste dorpke, Malijay, waar we een bordje zagen met de bekende camper erop, pijltjes volgen en op een redelijk grote parking aangekomen, de CP is wel helemaal achteraan maar alles is heel gemoedelijk. Er is een winkelte in het dorp, een kapper en een café maar verder niet eens een bank, ah ja maar wel een post, dat zou bij ons omgekeerd zijn :)


Zaterdag30 augustus

Na een verschrikkelijk warme nacht doen we vidange van ons grijs water en vullen we de properwatertank bij en vertrekken richting Dignes en daarna Nice. We komen hierbij langs verlaten spoorwegstationnekes langs de spoorweg waar we de hele tijd langrijden. Leegstaand maar wel nog stopplaats trein.We rijden verder tot Puget-Theniers waar een camperplaats zou zijn met elektriciteit. Jippie hier is in elk geval stoomtrein zoals ik hoopte nadat ik op de kaart het spoortje naast onze baan van zwart in groen zag overgaan. Dit betekent toeristisch maar daarom nog niet stoom. Morgen rijdt ie, hopelijk pikken we daar iets van mee.
De CP ligt echter niet bepaald aangenaam en is ook voor een groot deel bezet door de mensen van de kermis, dat wordt geen rustige nacht als die na het sluiten van hun kermis afgezakt komen naar hun woonplaats voor het weekend.
Aangezien we onderweg hadden gezien dat er mobs stonden achter een stationneke van een vestingstadje dat leuk leek, besloten we daar toch maar es te kijken. Er zou ook ergens een camping zijn maar daar zien we geen wegwijzers naar. Op de parking achter het station aangekomen, valt het best mee, er staan nog wat andere campers en dat lijkt dan wel veilig.


Het vestingstadje is heel knap, alhoewel wat bouwvallig. Er rijden zo goed als geen auto's, alleen hier en daar zijn er enkele bewoners die tot bij hun huis kunnen geraken met de auto.
We doen nog een avondwandeling door het stadje en nemen een kijkje bij de molens maar daar schiet niet veel van over precies en alhoewel er staat aangegeven dat ze te bezichtigen zijn, is er niks te zien van info of wat dan ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten