woensdag 27 augustus 2014

Meren


Woensdag 27 augustus
Even een wandeling nu de zon schijnt, een uurke ervan profiteren, veel is er niet te zien behalve dan een panorama van Genève als we boven staan (zie ook foto's gisteren), we kunnen zelfs de fontein in het meer zien tot hier, die fontein is dus nog groter dan ik dacht.

Er zouden hier verderop ook wel wandelingen vertrekken in de bergen maar dat is dan weer wat te veel van het goede. We moeten ook nog verder rijden vandaag.
Een beetje verder nemen we een stuk péage, het komt ons op een goeie 20 euro maar maakt het heel wat makkelijker in de bergen. Ook hier zijn er weer niet veel CP's, allemaal te ver van onze route eigenlijk en dus wordt het Trefford dat aan een meer is gelegen.
Allerlei watersporten zijn er mogelijk op het meer, windsurf, kitesurf, enzo en er zijn tochten voor toeristen.
Alle toebehoren en ook fietsen zijn er te huur en er is een winkeltje, een snackbar met drank, pizza, friet, wafels enz en wat verder ook een restaurant.
En natuurlijk kan je ook hier verschillende wandelingen doen oa naar de passerelles, hele lange voetgangersbruggen over het meer. Van waar wij zitten is het een 4,5km tot aan de eerste passerelle.
De parking met gebruik van water en elektriciteit kost 10euro per nacht, er zijn wel maar 2 stopcontacten aan de servicezuil dus niet erg handig maar er was toen wij er waren meestal wel een stopcontact vrij dus als je wilde kon je sowieso wel een uurke gaan hangen.

We besluiten hier een 2de dag te blijven, de frigo is aan de praat geraakt op de gas. Die heeft nl kuren en het duurt een hele tijd stressy gepruts maar het lukt nu al 3 keer. We hebben nog net genoeg drank en de 2de dag eten we wel een pizza in het caféke.

We doen nog een avondwandelingske langs het water en zien een sentier ecologique richting passerelles en besluiten die morgen te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten