donderdag 2 september 2010

dag 6

De volgende dag moeten we wegens einde seizoen ons niet haasten om weg te zijn, dus gaan we nog zwemmen, overdekt, warm en ook nog het zonnetje dat door de rondom ronde vensters schijnt, we zijn een tijdje de enigen in het zwembad alleen 2 kids komen er later ook nog bij. Leuk een bijna privédok!
Daarna ga ik ook nog douchen en haren wassen zonder zuinig te zijn met water :)
Middageten en opruimen op 't gemakje en dan voort maar weer, eerst rijden we naar het centrum zodat we straks die klim al niet meer hoeven doen. We vinden een gratis parkeerplaatsje voor onze mirage en verkennen de omgeving nog een beetje.Vandaag gaat de rit naar St Lô, daar is het camperplekje achterin tussen de spoorlijn en riviertje en naast een fabriek, enkele plaatsen vlakbij het centrum.
Het is 16u als we eraan komen dus eerst wandelen en eten zoeken.


Het eigenlijke centrum is maar klein, de treinen zijn niet echt interessant en de knappe omwalling is zowat het enige van historische waarde omdat alles hier na de oorlog in puin lag en er dus een nieuwe stad is gebouwd sinds toen.
gh wil na het eten dan ook liever verder trekken, beetje meer richting Mont St Michel weer en ook terug aan zee.

Het wordt Granville, een 50km verder, camperplaats wat moeilijk te vinden maar we zijn er nog net voor zonsondergang dus we zien nog waar we staan, das wel handig want er is niet echt plaats meer, de plaatsen zijn ook niet afgebakend maar de mensen van enkele mobilhomes staan buiten te praten en zeggen 'sta hier maar dwars tegenover ons, nog plaats genoeg voor ons om weg te kunnen'.

Dit lijkt weer een interessant stadje te worden, groter dan we dachten, de zee aan beide kanten van waar we staan vlakbij de vuurtoren, een bovenstad en een benedenstad blijken er te zijn, kunnen we nog net zien als we even gaan wandelen, de rest is voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten