maandag 6 september 2010

dag 10

's Morgens steekt een vriendelijk briefje achter de ruitenwisser, met de vraag om 3,50euro te betalen in het havengebouwtje. Wij daar dus naartoe voor we verderrijden maar niemand te zien, behalve dan andere campereigenaars die ook willen betalen.
Na een 10 minuutjes geven we het net als de meesten maar op en hebben we dus gratis overnacht hier :).


We rijden eerst tot St Brieuc maar het is er zo druk en he tweer is weer niet bepaald mooi zodat we besluiten om eens goed door te rijden langs grotere wegen.
De eindbestemming wordt Roscoff, op de in zee stekende bult van Bretagne, een bedrijvig stadje met verschillende havens: vissers-, plezier- en ferryhaven.
De camperplaats die in het boek vermeld staat (aan de ferryhaven), blijkt niet meer te bestaan en dus gaan we op zoek naar een andere, beetje uit het centrum maar met een mooi zicht en aan met een eigen strand aan de overkant van de straat.
Het is hier allemaal vlak en het is weer wat opgehouden met regenen dus worden de fietsen weer van stal gehaald om naar het centrum te rijden, het is er leuk, enkele kleine straatjes met winkeltjes, de havens en er blijkt een eilandje te liggen net voor de kust waar dagelijks verschillende overtochten naar zijn. Dat wordt iets voor morgen, zo ook de foto's want we hadden op de fiets geen fotoapparaten mee.

's Avonds gaan we op verkenning in de omgeving van de camperplaats, aan deze baai is er een wandelweg tussen bomen aan 1 kant en het strand aan de andere, naar de overzijde van de baai, een smalle strook met aan de andere kant weeral een strand van een andere inham. Op de foto (linkse kant van de foto is niet scherp, vuile lens) lijkt het alsof de 2 stukken land mekaar raken maar het is wel degelijk een baai en geen meertje :), aan beide zijden is er achter bomen en huizen dus een opnieuw een inham.Geen opmerkingen:

Een reactie posten