zaterdag 4 september 2010

dag 8

Richting MontStMichel dus, daar is een camperplaats op enkele km er vandaan, ook parking vlakbij maar daar heb je voor hetzelfde geld geen voorzieningen. De weg naar de mont vanaf onze camperplaats is vlak dus we fietsen naar de mont.Het is er heel erg druk en vooral ook heel commercieel maar wel mooi weer en weer mooi uitzicht ook.
De winkeltjes zijn knap omdat het allemaal oude huisjes zijn. dit stadje is rond de kerk op een berg in zee gebouwd eigenlijk dus heel stijle kleine straatjes tot aan de kerk met abdij, die je kan bezoeken voor 7,5O€.Dit gaan we dus bezoeken want de enige manier om echt op het hoogste puntje te staan, binnenin is de abdij ook heel mooi en dus echt wel de moeite waard.Na het bezoek aan de abdij wordt het stilaan al een beetje tijd om iets te eten te gaan zoeken en gh heeft dringend tabak nodig (vinden we derbinnen ni) en dus gaan we weer naar de camperplaats en dan verder naar het dorpje 2km verder voor de bar tabac.

Terug in de camper besluiten we ons voorraadje eten aan te slaan want veel zin in de dure supermarkt met weinig gewoon eten of een aan de lopende band restaurantje hebben we niet.
Gezellig buiten eten is de bedoeling maar de muggen dwarsbomen onze plannen, echt een plaag is er daar.
Daarna trekken we opnieuw naar de mont op de fiets. Daar genieten we van een zonsondergan en wandelen we helemaal rond de berg, als we aan de kant van de parking komen, zijn er die muggen weer, aangetrokken door het licht.
Daarna is het nog wel aangenaam in het stadje by night.
Alleen die terugweg nog, echt een verschrikking is dat, pure paniek bij mij, je ziet dus geen hand voor ogen, er is wel verkeer bij vlagen enkele auto's maar die verblinden eerder dan verlichten dus daar heb ik ook niks aan.
Ik ben nog nooit van me leven zo opgelucht geweest als bij aankomst bij ons mobje.

(40 beten minstens blijkt als ik smorgens alles natel, pfft ni te doen, allemaal keirood en dik, in frankrijk hebben ze andere muggen dan thuis zenne)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten