donderdag 9 september 2010

dag 13

In St Pair is het markt op woensdag en dus kunnen we eindelijk eens gaan 'metten'.
Groot is het niet maar wel gezellig, we kopen er wat kaas, druiven, stokbrood en een gebraden kip met gebakken patatjes, de prijs van de kiek is wel om steil achterover van te vallen maar ja, we hebben weer eten vanavond.
Na het middageten van stokbrood met lekkere kaas, zijn we weg richting stranden van Normandie. Het eerste dat we aandoen is Grand Camp Maisy.
Er zijn wel enkele mooie dingen en ook de camperplaats valt mee (geen electriciteit) maar wel ver van het centrum en verder is er ook niet veel te zien.
Ghislain wil graag nog iets bekijken van WW2 en dus trekken we voort naar een betere plek daarvoor.
Het wordt Arromanches, camperplaats staat vol maar er staan al verschillende mobilhomes op de parking ernaast en dus zetten we ons daar ook. We staan daar vlak bij het centrum en gaan dus direct weer op wandel. Op het strand en voor de kust liggen nog delen van de Atlantic Wall, Arromanches heeft nooit een haven gehad en tijdens de oorlog is er een kunstmatig aangelegd en daar liggen dus nu nog stukken van. Dit is niet echt my cup of tea dus voor foto's hiervan moet je bij Ghislain zijn.
We maken hier ook nog een mooie avondwandeling:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten