zondag 25 maart 2012

25maart: Dilsen-Stokkem

Rond een uur of half3 trekken we verder, ons mobke stond hier maar gewoon geparkeerd en we staan toch liever op een echte camperplaats, ik wil graag nog eens terugkomen in elk geval maar dan met een andere lens op mijnen D50 en op een dag dat de winkels open zijn :).
In Dilsen-Stokkem is er een camperplaats met service, alles gratis dus daar nemen we een kijkje.
Het is een gewone parking, niet ver van het centrum met alles wat je nodig hebt dus ook electriciteit (wifi wel niet dus), zoiets moet toch in elke stad makkelijk te regelen zijn, hoeft ook niet persé helemaal gratis te zijn.
D-S is een klein rustig stadje (het is ook zondag natuurlijk) met hele druk bezette terrasjes op het marktplein, de Belg op zijn best, gelukkig vinden we nog wel een plekje na 3 keer langswandelen.

Op de terugweg naar de camperplaats, passeren we het Kamiel Huysmansplein, met heel toepasselijk een standbeeld van de man. Kamiel Huysmans (1871 Dilsen - 1968 Antwerpen) was een socialistisch politicus, hij was oa burgemeester van Antwerpen en minister van Kunst en Onderwijs en heeft veel bijgedragen tot de vernederlandsing van ons onderwijs. Klik voor de Wikipagina.


Daarna komen we langs een uitkijktoren, het is helder weer dus we zien zowat alles wat aangeduid staat op de toren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten