zondag 3 februari 2013

Tot aan zee

3/2 Mooi (storm)weer vandaag, we trekken langs een paadje van de cp naar het centrum, na enkele min staan we bij de romeinse overblijfselen, die heel goed te zien zijn vanaf de weg. We maken ook een aangename wandelng door het middeleeuws gedeelte van de stad en klimmen langs het ezelspad tot vlakbij de overblijfselen van een kasteel.
Na de wandeling gaat het verder richting kust (richting Toulon), een plaatske voor de mob vinden we in Six Fours les Plages nadat we eerst in 'een zondagse weer naar huis na een dagje strand file' zijn terechtgekomen. Die CP ligt bij het havengebouw, water kan je er krijgen en er is lozingsmogelijkheid iets verderop naar het centrum toe. Aan de overkant van de haven zijn enkele winkels en resto's maar die zien er niet gezellig uit dus wij halen een pizza nadat we eerst eens langs een chemin du littoral en een stuk over de dijk zijn gewandeld. Zo ne chemin is soms toch wel een beetje eng vind ik maar wel plezant en het levert mooie uitzichten en dus ook mooie plaatjes op.
De pizzabakker is nen eerlijke mens die als ie merkt dat we beiden een pizza willen bestellen, zegt dat ze géant zijn en we met ene wel toekomen, allez op hoop van zegen dan maar want diene mens kent mijnen eetlust niet he.
Maar idd ene is genoeg en 't is nog ne lekkere ook en dat voor 8euro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten