woensdag 13 februari 2013

Weg van de Wind


13/2 We zijn hier weg vandaag, ondanks de mooie omgeving is de wind echt niet te doen, ons mobke leek wel om te waaien heel de nacht, dat vond ik nu echt beangstigend se, pff heb uren wakker geleden, de Ghislain had daar nochtans gene last van, die heeft geslapen als een luidruchtig rozeke :) behalve dan de 3 keer dat ik hem wakker heb gemaakt om naar de wc te gaan, tja zenuwen werken op mijn blaas denk ik.

We besluiten om te beginnen richting België te rijden, Arles en Les Saintes Maries zijn voor een andere keer. Nieuwe bestemming wordt Avignon, de cp daar staat ons niet zo heel erg aan, het is een bewaakte parking maar ziet er toch niet echt zo safe uit. Maar ja, het is er wel gratis en ik zie inderdaad een bewakingsagent rondlopen dus we wagen het er toch maar op om even met een pendelbusje de stad in te trekken.

Voor de geïnteresseerden: de cp is niet zo handig te vinden met de uitleg uit ons boek (allez voor ons toch niet), misschien wel met de coördinaten maar mijne gsm-gps neemt die ni aan, je moet dus echt wel goed uitkijken en de parking bordjes volgen van de parking en pendel Ile de Piot en niet te zeer voortgaan op het adres, met het adres kwamen wij aan een camping uit, als je daar ook bent, dan moet je terug naar de andere kant van de brug (niet over het water maar gewoon de andere kant van de brug). De pendelbus brengt je in 5 min tot aan de rand van het centrum, als het weer goed is, kan je net zo goed te voet gaan, dan heb je vanop de brug zicht op de rivier en de stad en ben je er ook wel op 10min.

De stad is druk maar heeft mooie hoekjes en gebouwen, de pont d'Avignon is betalend dus we houden het maar op een foto van opzij, het is al redelijk laat en tja 't is een brug, so what :).


Na ons bezoekje aan de stad rijden we nog een stuk verder, op zoek naar een betere overnachtingsplaats. We kiezen voor Fontaine Le Vaucluse, we hebben daar es gestaan en dat was een goeie camperplaats. Van de vorige keer hebben we geen foto's want toen waren net onze fotoapparaten gestolen.We hebben nu dus de kans om dat in te gaan halen. Maar das voor morgen, nu eerst rustig zonder storm gaan slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten