maandag 4 februari 2013

Naar Le Lavandou

4/2 We slapen hier aan de haven rustig maar serieus schommelend in de wind. :)
Na de ontbijtboel is het de bedoeling van hier in Six Fours water te tanken en vuil water al es ne keer te lozen en tegelijk boodschapkes te doen, de boodschappen dat lukt nog want er is een supermarché om de hoek maar de serviceplaats vinden we niet direct en we besluiten om eerst langs de kustweg naar dichtsbijzijnde CP te rijden, daar is service bij en misschien kunnen we daar overnachten maar we rijden op goed geluk en rijden dus verkeerd :p.
We zetten dan maar ineens koers naar Toulon met de bedoeling van een 20km daar voorbij de camperplaatsen van Hyères te gaan uittesten. Er zijn er daar 2, ene aan de vijvers maar dat is zo ver van de kust en alles afgelegen en dan redelijk duur (wrs omdat het bij een golfterrein te doen is), dus die laten we al maar vallen, dan op zoek naar de tweede bij het militair vliegveld in de buurt maar das eigenlijk niet eens een CP, het dient daar alleen om te lozen en water te nemen, grijs water lozen gaat in ne put maar de sanizuil is kapot dus geen water nemen of wc ledigen.
Volgende in den boek is La Londe-les-Maures, 4 smalle plaatskes op een rond punt met een zuil die ook kapot is maar dan in de positieve zin, je krijgt wel water en electriciteit maar zonder te betalen :). We eten hier iets en nemen water en Gh geraakt, terwijl ie een sigaretje gaat roken,  aan de praat met camperaars die hier elk jaar in de buurt maanden komen verblijven en in deze periode staan ze dan in Le Lavandou. Niet te vinden in ons camperboek maar blijkbaar mag  je daar in de winter, met name van 1november tot 31maart bijna overal staan en overnachten, er is daar keiveel parkeerplaats en deze 5 maanden van het jaar niet zo heel veel toeristen dus mogen de mobilhomes er verblijven, schitterend idee want leuk voor ons en ook goed voor hen want we gaan er al eens een brood enzo kopen en aan een pintje drinken dus dat brengt ook op voor hen.
We rijden er naartoe en inderdaad, langs de baan staan wel 20 mobilhomes op grind/zand/gras, niet ver van het strand allemaal, we zetten ons derbij en trekken erop uit. Mooie baai, hier en daar caféke open en vriendelijke toeristische dienst. Lekker warm in het zonnetje zelfs vandaag, 15°, alleen het zeewater is wat koud, fris aan de voetjes :-).


Terraske met een pintje, bootjes die voorbijvaren en nog een avondwandelingske over den dijk ...
Nice ! Hier blijven we nog wel even.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten