zaterdag 9 februari 2013

9/2 Na controle van het gaspeil gaan we es eerst op zoek naar een naftstation met GPL want zonder gas vallen in de winter ... brrrrr. Op hoop van zegen want de dop om LPG te tanken is in elk land verschillend, onze dop past dus niet op de slang van de pomp in Frankrijk (nu ja zowat nergens anders past die), en dus moeten we sjans hebben dat ze ons in het tankstation kunnen helpen met tussenstukken.
Eerste meevaller is dat 2 nafstations van supermarkten rond hetzelfde rond punt allebei LPG hebben, bij de eerste hebben we pech want die hebben geen hulpstukken voor ons maar bij de tweede hebben we meer geluk, 2 tussenstukken krijgen we om te proberen, ene ervan die draait een stukje op onze eigen dop maar lijkt ergens vast te blijven steken, het lukt dus niet om te tanken, de gas komt er opzij uit maar pfff nu geraakt die dop niet meer los...
Er wordt een technieker met een extra grote tang bijgeroepen en nu geraakt ie er gelukkig wel af, die man probeert gelijk ook de dop er goed op te krijgen maar er hapert iets en het blijft maar haperen ook nog de 10de keer dat ie het probeert.
Die mens geeft ook ni rap op ...
Tot opeens gaat em een of ander lichtje op en is ie er vandoor met onze dop en tussenstukken en al, wat ie gaan doen is, weten we niet maar in elk geval als ie terug komt, zitten de doppen goed vast aan mekaar, alles wordt aan de slang gekoppeld, slang in de tank en er ontsnapt geen gas meer, maar er gebeurt ook niks anders, het blijft stil, geen ratelende pomp.
Maar weer geeft onze favoriete technicus niet op, 5 keer haalt ie alles terug uiteen, haakt de slang terug in en begint opnieuw tot uiteindelijk de cijferkes op de pomp beginnen draaien !
Yesss, we hebben straks terug verwarming in de mob!
Na uitgebreide bedankingen van onze kant, vertrekken we terug naar de haven.

Later wandelen we naar de toeristische dienst, een wandeling van een goeie 2km maar we maken een omweg door het Parc du Méditterannée dat op een rots naast de haven ligt. Het is een park dat heel wat groter is dan het van buitenaf lijkt.

Zicht vanuit het park op het haventje waar we staan,
het dak van onze mob is links nog net zichtbaar
Helemaal op de punt van de rots is een batterij ingegraven in de grond, een verdedigingspunt uit de 19de E zoals een fort maar dan in het klein.
Zicht de andere kant van helemaal achter de batterij.

Bij de Toeristische dienst blijkt dat we de vorige keer de lozingsplaats niet vonden omdat de zuil kapot was en verwijderd en dus onvindbaar :)
We worden verwezen naar Sanary sur Mer, een beetje verder, daar zouden alle voorzieningen zijn voor wel 15à25 euro, afhankelijk van het seizoen. We zullen er es over nadenken.
Na nog een aperitiefke aan de haven is het tijd om te eten.

Daar se, in daar zaten we te eten in de mob :p

Na het eten, wat haken (ikke toch), wat foto's bekijken, wat kaartspellekes op de computer, facebook checken, een waske, afwaske en een plaske en den avond is weeral om. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten