dinsdag 5 februari 2013

Dagje ter plaatse

5/2 We staan op met een stralend zonnetje en besluiten om vandaag de schilderswandeling eens te proberen,  deze is in Saint Claire, het volgende badplaatsje dat eigenlijk ook hoort bij Le Lavandou. De wandeling is 2,5 km en begint ietsje voorbij het haventje tot waar we gisteren ook wandelden (alles bij elkaar zo'n 7km).
Maar eerst doen we boodschappen en eten we nog iets, dom want als we eenmaal op pad gaan, begint het weer minder goed te worden.
Eenmaal we voorbij de haven komen, mogen we opeens niet verder, er is een tunnel voor de auto's en die is verboden  voor voetgangers. Maar na even rondkijken vinden we een trap die over de tunnel leidt en ook zien we weeral een Chemin du Littoral. Die chemin nemen we, behoorlijk smal van tijd tot tijd, gelukkig begint het niet te regenen ook al ziet het er nogal dreigend uit want dat pad zou wel es heel glibberig kunnen worden, het is ook een hele klauterpartij want zo langs de buitenkant rond de rotsen is het redelijk ver maar wel weer Mooi!
Aan het eind van het kustpad komen we op het strand van Saint Claire terecht  waar even verder op de dijk de schilderswandeling langskomt en we zo verder enkele schilderijen langskomen.


We korten de wandeling echter in want we hebben het koud en het lijkt nog steeds te gaan regenen, het idee van de wandeling is ook wel goed, alleen heeft de uitwerking een beetje opfrissing nodig, het oogt een beetje versleten maar toch wel leuk.

Onze terugweg loopt via de weg over de tunnel waarlangs we in het centrum van Le Lavandou komen waar ondertussen wat winkeltjes open zijn, hier is het ook best gezellig wandelen (beter beschut tegen de wind ook dus we hebben zo geen kou meer).
Daar beneden liepen we
 Voor we in de mob ons potje gaan koken voor het avondeten drinken we op een terrasje een koffietje.
Na het eten maken we nog een avondwandeling naar de andere kant, Le Favière maar er is daar geen beweging en dus niet veel te zien dus we zijn redelijk vlug thuis vanavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten