donderdag 7 februari 2013

Bormes Les Mimosas

7/2 Terug op weg naar Le Lavandou vandaag na ne keer goed lang uit te slapen, tis ten slotte vakantie.
We komen door nog wat mooie kustplaatsjes en zijn blij dat we de andere weg terug hebben genomen.   
We rijden een heel stuk van de baan zelfs 3 keer want we zien zulke mooie zichten die we willen fotograferen, maar net toch wel vanop een hoogte en aan onze kant van de weg is geen parking maar wel aan de overkant dus bij de eerste de beste rotonde (waarom passeer je die om de haverklap behalve als je ene nodig hebt :p) keren we teug naar boven om wat foto's te nemen van op de parkings hier en daar en daarna hup weer terug.


Bij één van de eerste strandjes die bij Le Lavandou behoren (ik weet verdorie niet meer zeker welk), stoppen we even, het is een zalig zandstrandje en zelfs het water lijkt hier minder fris, ik kan het niet laten hoor, zelfs in de winter moeten de schoenen uit op het strand :)

Als we terug in Le Lavandou arriveren, zijn ze daar net de laatste resten van de markt aan het opruimen, spijtig.
We eten iets en gaan terug op pad om ne keer Bormes-Les-Mimosas te gaan bekijken.
Ik herinner me dat ik daar ooit wel es over gelezen moet hebben maar ik weet niet meer wat maar heb toch het gevoel dat we dit niet mogen missen. En inderdaad, dit is een zaaalig klein stadje, mooie huizen en huisjes, allerlei speciallekes, heel gezellig, fotogeniek ook natuurlijk :)
Terug in Le Lavandou besluiten we daar ook nog wat rond te wandelen op zoek naar een goeie formule om internet in de mob te hebben.We kopen ons een minimodemke van orange france, we komen sowieso nog wel es naar Frankrijk tussendoor en ook op weg naar Spanje, Portugal en Italië moeten we erdoor en zullen we wel hier en daar blijven hangen en het is dan makkelijk op te laden zoals nen telefoon.
We hebben het geprobeerd met een gewone datasim in de telefoon maar dan ben je na een half uurke 10euro kwijt dus dat is niet bepaald een goeie oplossing. Er bestaat ook een systeem met een stick maar we hebben al een blanco stick dus het was zo gek om een nieuwe te kopen met software van een provider alleen omdat we het nodige softwareprogramma niet mee hadden om onze blanco te laten werken. Werken met zo'n modemke heeft ook het voordeel dat je allebei tegelijk op het internet kan zonder gewissel van stick en zonder op mekaar te moeten wachten.
Het modemke heeft ons een goeie 40euro gekost met 500Mb inbegrepen en daar zijn we nog zo'n 2 weken mee toegekomen. Goed opletten dat alle automatische updates van programma's die op je laptop/tablet of Gsm staan, zijn uitgeschakeld want de eerste 2 dagen ging onze limiet toch wel heel gauw op tot we alles automatische updates hadden gevonden en uitgezet en toen bleken we zowat max 40Mb per dag te gebruiken. Tarieven zijn 10euro voor 500Mb en 20euro voor 2Gig, maar ook voor 2 of 3 euro kan je al opladen als je bvb maar 1 of 2 dagen nodig hebt.

Dat werd vanavond een rustig avondje met internet na een rustig aangenaam dagje !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten