woensdag 6 februari 2013

St Tropez

6/2 Vandaag staat St Tropez op het programma. Dat ligt op een kleine 50km en er zijn 2 grote banen naartoe, die langs het binnenland is gewoon verder langs de grote baan waarlangs we aangekomen zijn in Le Lavandou dus dat lijkt de beste keuze maar dat valt een beetje tegen want ook al was dat tevoren best een goeie brede baan, vanaf hier is ze soms wel erg smal door de bergen, we besluiten terug te gaan langs de kustweg want in de andere richting is er op de weg door de bergen niet eens bescherming langs het ravijn (berg is nu wel niet zo hoog maar we zouden er ni graag afbollen) en de mob is wel wat logger dan een gewone auto.
Eerst gaan we de camperplaats zoeken, die ligt even buiten de stad en dat wordt weer een gezoek omwille van de immer op onze weg liggende wegomleidingen. Het lukt uiteindelijk om er te geraken, is wel een goeie plaats, electriciteit, water, lozing, kortom alle service (behalve wifi) maar er hangt een prijskaartje aan, 15,50euro, die ouwe franse boeren zijn ook niet gek ...
Zicht van vlakbij de camperplaats
Het stadje ligt een dikke 3km van de plaats, goeie wandeling maar we moeten er kunnen rondkijken en dan ook nog terug geraken dus dat wordt toch een beetje veel, zeker met die storm hier, gelukkig blijkt er een pendelbus langs de cp te rijden, gratis nog wel, de laatste is om 17u, zien dat we ze niet missen.

De baan naar de stad is wel niet handig om te wandelen, niks stoep en ze rijden toch wel hard, gelukkig nu niet al te druk en ook komen we halverwege bij een bordje dat weeral naar een Chemin du Littoral wijst, altijd goed.

besneeuwde bergtoppen, ook te zien
vanaf het kustpad

nog een strandje onderweg naar 't stad

Het is een aangenaam stadje met een stadswandeling langs belangrijke gebouwen enzo die zeker een half uur duurt maw eigenlijk is hier niet zo heel veel te zien. Die bekendheid komt blijkbaar vooral van wat films en het feit dat er vooral rijken zitten, amai wat een jachten in de haven.
foto van Ghislain't Is hier wel aangenaam om rond te wandelen maar om speciaal naartoe te komen is het niet echt een grote topper vind ik.

Marché aux herbes

 


Spijtig, dit museum was dicht

De busrit is eigenlijk nog het grootste evenement :p, amai wat een chauffeuse, compleet dooreengeklust zijn we bij aankomst :D
Stormachtig nachtje weeral hier, de wind draait hier echt rond op de redelijk open cp en de mob wordt regelmatig ne keer goed dooreengeschud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten